Dit ben ik • Healthy by Wendy

Mijn filosofie

We zijn in staat onszelf te helen.

Ik geloof sterk in de geneeskracht van het lichaam. Als je klachten hebt, betekent dit dat jouw lichaam al bezig is met het herstellen van de balans. Hoe je daar optimale ondersteuning aan geeft, zodat die balans ook daadwerkelijk weer hersteld wordt, dat is waar ik je bij kan helpen.

As je weet hoe je moet luisteren, dan vertelt je lichaam je precies wat je nodig hebt. Ik wil je helpen om je te leren luisteren.  Daarnaast begeleid ik je op jouw pad naar gezondheid. Ik geloof dat ieder pad uniek is, ieder mens is immers uniek. Ik ben er alleen om je de weg te wijzen, de stappen zet je zelf. Daarbij kijken we naar het hele systeem: je lichaam, je geest en spiritueel. Het een staat niet los van het ander.

De juiste combinatie, in de juiste volgorde, op het juiste tempo, passend bij jouw persoon, gaat ervoor zorgen dat je weer in je kracht komt te staan.

Over mij

Ik ben Wendy van der Grinten. Ooit begon ik aan de opleiding Technische Natuurkunde, ging vervolgens aan de slag als docente Natuur- en scheikunde, haalde nog een diploma in de ICT. Mijn loopbaan begon al jong als gymnastieklerares, en ik hielp de jongere meisjes vanaf 4 tot 12 jaar bij het gymmen en turnen. Als tiener had ik diverse bijbaantjes om mijzelf bezig te houden, op fruitboerderijen, aan de balie en in de klantenservice.

HBO Studies

Tijdens de bovenstaande HBO studies deed ik nog enkele cursussen en werd bestuurlijk actief in een studentenplatform in Eindhoven. Later leidde dit tot mijn ambitie om Nederland een beetje groener te maken. Meer compassie en verbondenheid te creëren in de maatschappij en vooral een ander geluid te laten horen waarbij ecologisch leven, gezond bouwen, winstgevend recyclen met behoud van comfort mogelijk is. Ik sloot me aan bij de groenste lokale partij van Veldhoven om het verschil te gaan maken. Ook werd ik actief bij Partij voor de Dieren in de Provincie. Na 8 jaar in de gemeentepolitiek werd het tijd om dit hoofdstuk in mijn leven af te sluiten.

Ik vertrek

Ik vertrok. Mentaal was ik al een jaar voorbereid om deze stap richting meer vrijheid te nemen. Deze stap hield in dat ik mijn werk bij de politiek moest opzeggen, maar ook mijn Natuurgeneeskundige Praktijk anders moest gaan indelen. In November 2017 werd het besluit genomen, in Augustus 2018 werd mijn nieuwe leven werkelijkheid. We vertrokken met onze camper bus, het vliegtuig en de auto voor een bijzondere reis.
(Lees meer over ons avontuur in AD.nlBlog van Jantinaen volg ons via YouTube  en FaceBook.) 

Geboren healer

De brede wereld van de natuurgeneeskunde is waar ik me momenteel professioneel bevind. Met meer dan 25.000€ geïnvesteerd aan opleidingen, cursussen, workshops, seminars en evenementen, kun je wel stellen dat mensen mij ook graag een “wandelende bibliotheek over gezondheid”noemen.

Enkele highlights over mijn achtergrond in healing. Gelukkig ben ik geboren met een natuurlijk intuïtief vermogen, dat ik vroeger als last zag, in 1998 veranderde dit eindelijk en ik moest er mee aan de slag.
In 2003 ging ik aan het werk met Reiki en persoonlijke spirituele ontwikkeling. Later kwam daar cursusleidster bij o.a. als Reiki Master en organiseer ik dagen voor intuïtieve ontwikkeling. Nu werk ik als therapeut en begeleid enthousiaste mensen op hun eigen weg naar optimale gezondheid.

Op 3 juli 2016 heb ik mijn  diploma behaald aan het Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde, en daarmee ben ik erkend E.E.N.® Therapeut. De HBO opleiding is erkend door de SNRO en KTNO. Hierbij hoort ook een diploma van Stichting Hoger Onderwijs voor Medische en Psychosociale basiskennis met een erkenning door CPION.

Daarnaast ben ik gecertificeerd in ThetaHealing, en Merkana healing. Beide prachitge methoden om onbewuste patronen en blokkades te vinden en om te vormen.

Registratie

De registratie via de E.E.N.® Therapie betekent, praktisch gezien, dat daarmee wordt voldaan aan alle wettelijke eisen om een praktijk voor complementaire of alternatieve geneeswijze te exploiteren. Daarmee komen consulten in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar via de beroepsvereniging.

Kijk hier naar de actuele tarieven. 

Ieder op zijn eigen weg

Mijn weg naar gezondheid

Om mijn gelukkige gezonde zelf te zijn heb ik inmiddels een hele lange weg achter de rug.

Deze weg begon op mijn 10de en liep na een lange periode vast in het reguliere circuit: “Je moet er maar mee leren leven.” Zo werd er gezegd.

Daarmee werd de zoektocht verder naar de alternatieven verwezen. De oplossing diende zich na jaren van zoeken aan. Het bleek vrij simpel te zijn. “Door te werken aan de mens als geheel kun je jezelf genezen. ”

In de praktijk is dat natuurlijk heel hard werken en veel alternatieve geneeswijzen bieden je natuurlijke symptoombestrijding aan, al pretenderen ze ook aan de oorzaak te werken. Wat ik wilde was de aanpak van de echte oorzaak. Zodat klachten verdwijnen niet na een jaar in een andere vorm terug komen.

Door te werken aan emotionele, psychische en energetische onderliggende oorzaken van fysieke klachten werd ik langzaam beter. Door gebruik van de natuur met kruiden en het  gebruik van de kracht van het menselijk lichaam, kan ik zeggen nu weer gezond te zijn en te genieten van het leven.

Doordat ik zo veel kennis heb vergaard omtrent gezondheid kreeg ik steeds aanvragen van anderen om hen te helpen. Met liefde begon ik aan workshops en advisering.

Mijn passie deelde ik en haalde heel veel voldoening hier uit. Om deze passie verder uit te dragen en met nog meer mensen te kunnen delen werd het tijd me professioneel te gaan scholen met de HBO opleiding Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde bij Instituut E.E.N. Nu ben ik gediplomeerd E.E.N-therapeut.

Daarnaast werd ik gecertificeerd DNA Thetahealer en professionaliseerde ik me op Detoxificatie en Regeneratie. De wereld van gezond eten, en regeneratie van het lichaam.

Met al deze kennis is de lijst met klachten die ik achter me heb gelaten enorm lang, en hij wordt nog langer.

Wil jij ook gewoon gezond en gelukkig zijn? Net als ik?
Houdt jouw  weg niet op bij; “Er mee leren leven?”, maar ga jij door?

Sluit je dan aan bij de ware gezondheidsrevolutie die de werkelijk oorzaak van klachten weet te vinden.

‘Begin nog vandaag aan jouw weg naar gezondheid’

“…Een enorm positief effect op het gezin!” -Gabriëlle

Gratis Kennismaken met Wendy?

Wil Jij Kennismaken met Wendy?

Ontvang nu tijdelijk een gratis gesprek met Wendy van 20 minuten!

Translate

Schrijf je in voor Meer Energie

Ervaar met simpele stappen méér energie in jouw leven!

Doe mee en schrijf je nu in voor de challenge: in vijf stappen naar meer energie!

Dit betekent dat je geautomatiseerde mailtjes over dit onderwerp ontvangt.
Afmelden kanook weer heel eenvoudig. Ik houd ook niet van SPAM.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest