Over mij

Ik ben Wendy van der Grinten. Ooit begon ik aan de opleiding Technische Natuurkunde, ging vervolgens aan de slag als docente Natuur- en scheikunde, haalde nog een diploma in de ICT en tegenwoordig bevind ik me in de brede wereld van de natuurgeneeskunde.

In 2003 ging ik aan het werk met Reiki en intuïtieve ontwikkeling, later kwam daar cursusleidster bij o.a. als Reiki Master. Nu werk ik als therapeut en begeleid mensen op hun weg naar gezondheid.

Op 3 juli 2016 heb ik mijn  diploma behaald aan het Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde, en daarmee ben ik erkend E.E.N.® Therapeut.

De HBO opleiding is erkend door de SNRO en KTNO. Hierbij hoort ook een diploma van Stichting Hoger Onderwijs voor Medische en Psychosociale basiskennis met een erkenning door CPION.

Dit betekent, praktisch gezien, dat daarmee wordt voldaan aan alle wettelijke eisen om een praktijk voor complementaire of alternatieve geneeswijze te exploiteren. Daarmee komen consulten in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar via de beroepsvereniging.

Kijk hier naar de actuele tarieven. 

Ieder op zijn eigen weg

Mijn filosofie

We zijn in staat onszelf te helen.

Ik geloof sterk in de geneeskracht van het lichaam. Als je klachten hebt, betekent dit dat jouw lichaam al bezig is met het herstellen van de balans. Hoe je daar optimale ondersteuning aan geeft, zodat die balans ook daadwerkelijk weer hersteld wordt, dat is waar ik kom kijken.

As je weet hoe je moet luisteren, dan vertelt je lichaam je precies wat je nodig hebt. Ik wil je helpen om te leren luisteren, maar ook ga ik je begeleiden met jouw pad naar gezondheid. Ik geloof dat ieder pad uniek is, ieder mens is immers uniek. Ik ben er alleen om je de weg te wijzen, de rest van de stappen zet je zelf. Daarbij kijk je naar het hele systeem: je lichaam, je geest en spiritueel. Het een staat niet los van het ander.

De juiste combinatie, in de juiste volgorde, op het juiste tempo, passend bij jouw persoon, gaat ervoor zorgen dat je weer in je kracht komt te staan.

Mijn weg naar gezondheid

Om mijn gelukkige gezonde zelf te zijn heb ik inmiddels een hele lange weg achter de rug.

Deze weg begon op mijn 10de en liep na een lange periode vast in het reguliere circuit: “Je moet er maar mee leren leven.” Zo werd er gezegd.

Daarmee werd de zoektocht verder naar de alternatieven verwezen. De oplossing diende zich na jaren van zoeken aan. Het bleek vrij simpel te zijn. “Door te werken aan de mens als geheel kun je jezelf genezen. ”

In de praktijk is dat natuurlijk heel hard werken en veel alternatieve geneeswijzen bieden je natuurlijke symptoombestrijding aan, al pretenderen ze ook aan de oorzaak te werken. Wat ik wilde was de aanpak van de echte oorzaak. Zodat klachten verdwijnen niet na een jaar in een andere vorm terug komen.

Door te werken aan emotionele, psychische en energetische onderliggende oorzaken van fysieke klachten werd ik langzaam beter. Door gebruik van de natuur met kruiden en het  gebruik van de kracht van het menselijk lichaam, kan ik zeggen nu weer gezond te zijn en te genieten van het leven.

Doordat ik zo veel kennis heb vergaard omtrent gezondheid kreeg ik steeds aanvragen van anderen om hen te helpen. Met liefde begon ik aan workshops en advisering.

Mijn passie deelde ik en haalde heel veel voldoening hier uit. Om deze passie verder uit te dragen en met nog meer mensen te kunnen delen werd het tijd me professioneel te gaan scholen met de HBO opleiding Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde bij Instituut E.E.N. Nu ben ik gediplomeerd E.E.N-therapeut.

Daarnaast werd ik gecertificeerd DNA Thetahealer en professionaliseerde ik me op Detoxificatie en Regeneratie. De wereld van gezond eten, en regeneratie van het lichaam.

Met al deze kennis is de lijst met klachten die ik achter me heb gelaten enorm lang, en hij wordt nog langer.

Wil jij ook gewoon gezond en gelukkig zijn? Net als ik?
Houdt jouw  weg niet op bij; “Er mee leren leven?”, maar ga jij door?

Sluit je dan aan bij de ware gezondheidsrevolutie die de werkelijk oorzaak van klachten weet te vinden.

Krijg ook jouw Energie terug!

  • Mama van deze jongen

  • Allereerste smoothie van de eerste detox.

  • Weer in alle vrijheid bewegen

    Zelfs hardlopen

Kies ook voor meer energie.

Wil jij voorruit? Weten wat jou helpt meer energie te krijgen
EN energie te behouden?