Klaar voor de zomer? Natuurlijke tips voor de zon.

Natuurlijke tips voor de zon
Met deze hitte en zon vragen velen zich af: “Wendy smeer jij je kind in met zonnebrandcrème?
Zonnebrandcrème is toch helemaal chemisch en niet natuurlijk?”
Precies dus, ik smeer mezelf niet in. Gelukkig heeft mijn zoontje Kyan (nu 6 jaar) mijn huid ge-erft en verbranden wij zelden tot nooit. Toch is er het risico van de UV straling die onze huid kan verbranden en voor kanker kan zorgen. Toch?

Wat is zonnebrandcreme
In zonnebrandcreme zit in 99% van de gevallen een stof met aluminimum, en is gebaseerd op aardolie. Deze stoffen zijn óók schadelijk voor de huid en kunnen ook huidkanker veroorzaker. Iets wat heel veel mensen niet weten. Het is daarom in mijn ogen de keuze tussen 2 kwaden. Kies je voor de chemie? Of kies je voor de zon.

Wij kiezen ervoor in de schaduw te blijven, of een T-shirt aan te doen.
In de afgelopen 3,5 jaar dat wij op het Raw Vegan ofwel Fruitarian pad zijn, zijn we allemaal niet verbrandt. Zelfs Johan ( mijn partner) die een blekere huid heeft en vroeger heel snel verbrannde is nu beter beschermd door zijn voeding.

Wil je toch iets smeren?
Kies dan voor een natuurlijkere zonnecreme variant. Zonder aluminium. Wij kiezen voor iets heel milds, druivenpitolie en kokosolie staan bekend dat zij een kleine factor aan UV tegen houden. Daarnaast huid het de huid gehydrateerd als je gaat zwemmen. Een gehydrateerde huid verbrand namelijk veel minder snel. Het water in de huid zorgt voor bescherming.

Voeding as bescherming
Eet je hydraterend voedsel, fruit en groenten veelal in het rauwe onbewerkte vorm. Dan kan je lichaam zichzelf goed herstellen. Antioxidanten zorgen voor binding van de schadelijke stoffen, maar ook dat je huid zich constant herstelt. Het aanmaken van pigment en dus bescherming voor de zon kun je steunen door het eten van specifiek blauwe bessen, druiven, granaatappels, rodebessen, aardbeien, frambozen, bramen en zelfs watermeloen draag hier aan bij. Naast dus je huid hydrateren bevat dit eten voedsel om je te helpen. En het helpt meteen!

Wil jij ook alles weten over Raw Food en Fruit!
Wil je misschien eens een raw food detox proberen van 4 hele dagen?
Dan wil ik je uitnodigen voor het All-Inclusive Dutch Fruit Festival 2019.

Het Dutch Fruit Festival staat helemaal in het teken van jouw gezondheid. Er zijn sprekers, docenten, experts van over de hele wereld aanwezig om je alles te leren over
– hoe je start met een detox;
– hoe je die detox breekt;
– welke voeding je op de lange termijn het beste is;
– hoe je omgaat met familieleden;
– wat cravings zijn en ze betekenen.

Daarnaast is er natuurlijk onbeperkt fruit aanwezig en word je in de avond verwent met een luxueus Raw Vegan Dinner.

Tussen alle educatieve zaken door kun je genieten van geleide meditaties, yoga of een running workshop volgen. Uiteraard is er ook meer dan genoeg ruimte voor een praatje.

Wil jij er nog bij zijn?
Reply dan even op deze email, want we zijn bijna uitverkocht.
Er zijn nog maar 10 tent plaatsen beschikbaar!