Waarom ik veel fruit eet En jij dat ook zou moeten doen

Wat eet jij?

Mijn eerste echte blog gaat meteen in op de vraag die ik het meeste krijg de laatste tijd. Die vraag gaat over eten. “Eet je nu alleen maar fruit?”  En toen. “Eet jij alleen watermeloen?” De waarom vraag blijft dan meestal niet lang achterwege.

Het antwoord op zo’n vraag is uiteraard altijd tijdelijk. Wat iemand eet in zijn hele leven, de afgelopen jaar, of toevallig afgelopen week kan heel anders of specifiek zijn. Het antwoord zal daarom ook wat langer zijn.

Detoxweek

Een aantal maanden geleden werd ik door twee mama’s uit een bevriende mamagroep uitgenodigd om mee te doen met een detox dieet. Dit dieet zou 3 weken duren en het was een korte schoonmaak periode. Ik ben gretig op het aanbod ingegaan, want ik heb dat altijd al eens willen doen, zo’n detox dieet. Ik vond mezelf al aardig gezond eten, waarbij ik Paleo volgde met minimaal vlees/vis én een uitzondering voor cappuccino’s. ( Iedereen heeft zijn zwaktes). De drieweekse detox bleek in week 1 en 3 veel te bevatten van wat ik al tijden niet at, zoals linzen, bonen en koemelk. Daarom heb ik het ´één en ander aangepast, en de middelste week bevatte veel sappen, smoothies en soep. Het meest belangrijke aan dit alles was, dat het veganistisch moest zijn. Op dag 4 gaf ik een beetje op en heb runderboullion gebruik en op dag 6 ging er ‘s avonds alweer een ei in. Daarna bouwde ik op naar een normaal dieet, wat normaal dan ook zijn mag. En ging weer eten als voorheen. Behalve de koffie, want ik was toch echt HEEL verslaafd. Al waren het maar 2 kopjes in het weekend. Cacao bleek ik ook niet te kunnen weerstaan, ondanks jaren zonder suiker.

Fruit

Afijn, wat gebeurde er, ik ging me weer slechter en slechter voelen. Vermoeidheid kwam terug, en per ongeluk klikte mijn peuter op een filmpje op youtube, over een oog. Het ging over iriscopie en iemand die raw food bleek te eten. Het kwartje viel. Ooit heb ik me verdiept in iriscopie, ik ging naar boven en keek het na, ik keek in de spiegel en verhip, dacht ik. Het klopt! Je kan al je zwakheden zien in je oog, en als je werkt aan je zwakheden en ze zijn niet meer zwak, dan zie je dat ook. Dus, als je met een detoxdieet zoals raw food inderdaad beter je afvalstoffen kwijtraakt, dan raak je ook je zwakheden kwijt. Slechte cellen worden vervangen door nieuwe goede cellen. Je bent wat je eet toch. Vers zat er hier wel in, soep als ontbijt en salade als lunch was in gebleven. Zo hoefde ik alleen de tussendoortjes en diners te veranderen. Zodoende ging ik begin maart over op raw food, en fruit is nou eenmaal het beste rauw te eten van alles.

 

 

Later meer over de vraag over meloen.