Herfstblues

Op deze hele grijze oktober herfstochtend werd het tijd voor mijn eerste Raw Food taart. Geboren uit noodzaak, want de herfst blues waren net binnen geslopen. Een paar nachten slechte slaap, een dagje sap en watermeloen en hormonale onbalans  leidedn tot een zeer sombere zaterdag ochtend.

Ik schupte mezelf uit bed.  Dacht daarna aan alles wat nog eens zou moeten gebeuren, of alles wat ik nog zou willen doen in huis om het vervolgens los te laten. Weet je wat?

Het is zaterdag, het is extreem vroeg maar ej, geen tijd om de moed in de schoenen te laten zakken. Er is altijd mogelijkheid tot verbetering. Aan tafel komen er wat treurige onderwerpen, wat tranen. Een mooi filmpje op de tv, nog wat tranen.

Cravings

Dan komen de cravings(verlangens naar ongezonde keuzes). Koffie, chokolade, suiker, gewoon pizza of zo. Niet dat ik t zou eten, maar duidelijk dat er hormonaal een dipje is vandaag besluit ik om taart te gaan bakken. Of eigenlijk maken, want RawFood taart maak je gewoon. Dat is geen bakken.

De energie komt langzaam terug na mijn heerlijke kruiden thee en watermeloen. Dan begin ik aan mijn taart. Ik heb er zin in, en elk moment ziet het er beter uit.  Terwijl het proces vordert krijg ik er meer en meer zin in. Het is heel aardend, dat koken. Of eten bereiden, zoals ik het beter zou noemen.

De taart

Ingrediënten

Bodem:

Macademianoten, een handjenvol

2 Medjoeldadels

Vulling:

Grote jolagold appel

Kaneel en/of speculaaskruiden

Een paar Rozijntjes

Een beetje amandelmeel

Bereiding

Week de noten en dadels voor een klein nachtje. ( Ja, dit had ik toevallig al gedaan zonder doelmatig plan). Pureer ze vervolgens in de keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuig geheel. Voeg naar wens kaneel toe. Maak een bodem tot ongeveer 1 cm dik. Met de keuze voor een opstaande rand op bakpapier of in een taartbodem.

Snijd en schil de appel tot er kleine stukjes zijn. Meng deze met de kaneel of speculaaskruiden, een snufje amandelmeel om het wat smeuiger te maken en een paar rozijntjes. Leg deze bodem ook op een bakpapier in een gewenste hoogte.

Plaats beide bakpapieren in de droogoven voor ongeveer 2 uur. De massa zal vaster worden en de bodem verplaatsbaar.

Na 2 uur kun je de vulling in de bodem doen en dan lekker opeten.

En lekker dat ie was. Zeker op 41 graden, met dat koude weertje.