Watermeloen2

Wat is gezond aan watermeloen?
Deze zomer heb ik veel watermeloenen gegeten, en ook gejuiced. (Sap van gemaakt) Allereerst vind ik het heerlijk. De tweede reden is dat watermeloen heel erg reinigend is. Het maakt het hele spijsverteringskanaal een beetje minder zuur en dus meer basisch. Doordat watermeloen zoveel water bevat, vol met mineralen, nutriënten, en vitaminen die we nodig hebben worden deze gemakkelijk opgenomen. Watermeloen zorgt er eigenlijk voor dat je gehydrateerd wordt, beter dan gewoon water drinken.

Watermeloen bevat onder andere veel kalium en doordat je in dit geval de kalium binnenkrijgt in combinatie met alle andere gezonde stoffen kan dit je nieren helpen herstellen. De kalium ruimt namelijk toxinen op die in de nieren bevinden. Daarnaast bevordert watermeloen wel het urineren zelf,  maar tegelijkertijd ook dat overtollig urinezuur uit het bloed wordt gefilterd.

Watermeloen, Simpel samengevat:  Rommel eruit, mineraalrijk water erin.

Hoe vind je de beste meloen?
Het belangrijkste om te weten is dat je altijd rijp fruit eet en zo ook rijpe meloen. Opgekweekt of genetisch verandert willen we ook niet, daarom wil je graag pitjes in de meloen. Dan kun je er één van de stapel gaan kiezen.
Allereerst, kijk naar hoe de meloen er uit ziet. Zijn ze helemaal 100% gaaf en rond. Dan zijn ze waarschijnlijk nog niet rijp. Zie je hier en daar een bruin barstje lopen, is hij ovaal en kan je zien waar die duidelijk op de grond heeft gelegen, dan heb je veel meer kans. Vervolgens is er de aloude techniek van het kloppen of slaan op de meloen. Waar luister of voel je naar? Je wilt eigenlijk weten dat de inhoud niet meer keihard is. Een beetje beweging mag er wel inzitten. Het klinkt ook ietsje naar water en minder naar een bakstenen muur als je erop klopt. Daarnaast mag het geluid ook wat hol klinken. Bedenk gewoon wat hoe je je meloen wil, stevig rood vruchtvlees, maar geen drap en ook geen witte knoerharde binnenkant. Zo moet t klinken.
Veel succes, en bedenk als je de verkoper vraagt: Zij weten ook lang niet altijd hoe een rijpe meloen klinkt, voelt of er uit ziet.